کلاژن فراوانترین پروتئین در بدن انسان محسوب می شود. این پروتئین نقش های مهمی از جمله فراهم کردن ساختار پوست انسان و کمک به لخته شدن خون را بر عهده دارد.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "اتوریتی نیوتریشن"، طی سالیان اخیر، کلاژن به عنوان یک مکمل غذایی و یک ماده تشکیل دهنده در شامپوها و لوسیون های بدن از محبوبیت زیادی برخوردار شده است. اما کلاژن چیست و چرا برای بدن انسان خوب است؟ در ادامه قصد داریم شما را هر چه بیشتر با این پروتئین تاثیرگذار آشنا کنیم.
در زبان یونانی کلاژن به معنای «تولید کننده چسب» است. این چسب طبیعی در واقع پروتئینی است که فیبرهای سفید پوست، تاندون ها، استخوان ها، غضروف ها و تمام بافت های رابط را تشکیل می دهد. این ترکیب همچنین در مواد ژلاتینی بدن مانند زجاجیه چشم (همان مایع ژله ای مانند و بدون عروق و شفاف کره چشم) نیز وجود دارد. کلاژن 5 نوع دارد و حدود 80 درصد وزن بافت های رابط را در بر می گیرد. بنابراین چیزی بیش از یک ماده ی ساده در ترکیب کرم های زیبایی است.
کلاژن را می توان همانند یک چسب در نظر گرفت که تمامی موارد ذکر شده در بالا را کنار یکدیگر نگه می دارد. در حقیقت، واژه کلاژن از کلمه یونانی "kólla" که به معنای چسب است گرفته شده است.
کلمه "کلاژن" از یونانی "kolla" گرفته شده است ، به معنی چسب. این پروتئین فراوان در بدن ما است که سیستم اسکلتی عضلانی و تمام بافت همبند را تشکیل می دهد. کارشناسان اغلب از آن به عنوان چشمه جوانی یاد می کنند. با افزایش سن ، توانایی بدن برای ساخت کلاژن شروع به کند شدن می کند. در نتیجه ، پوست ، مو ، تاندون ها ، غضروف ، استخوان ها ، مفاصل ، اندام و روده ها شروع به از دست دادن ساختار خود می کنند و این باعث علائمی از پیری و سلامتی ضعیف می شود.
کلاژن از اسیدهای آمینه در درجه اول ساخته شده است ، که بسیاری از آنها باید از طریق رژیم غذایی به دست بیایند. غذاهای خوشمزه ای وجود دارند که به تکمیل کلاژن کمک می کنند ، اما مکمل ممکن است به صرفه تر و بهتر از زیبایی فقط به شما کمک کند.
تحقیقات نشان می دهد که پوست ما تقریباً 70٪ کلاژن ساخته شده است. در بعضی از مطالعات ، مصرف پپتیدهای کلاژن به میزان قابل توجهی باعث کاهش چشم و چروک چشم تا 20 درصد و این اثر ماندگار شد. در زنان مبتلا به سلولیت متوسط 2 و نقاط کشش.
حدود 33٪ کلاژن از اسیدهای آمینه پرولین و گلیسین ساخته می شود. امروزه به دست آوردن مقادیر درمانی فقط از رژیم غذایی می تواند دشوار باشد. پروتئین کلاژن هیدرولیز (پودر) مسلما ساده ترین راه برای افزایش سطح کلاژن است. به سادگی هیدرولیز می شود که پروتئین ها به مولکول های با کاربرد آسان تقسیم می شوند. دو مارک بسیار معتبر عبارتند از Great Lakes و Vital Proteins (من هیچ ارتباطی با این دو ندارم). مصرف 2 قاشق غذاخوری در صبحانه و شب نشان داده شده است که برای تجربه فواید آن کافی است. در واقع هیچ طعم و بویی وجود ندارد.
آبگوشت استخوانی ، که معمولاً قرنها پیش مورد استفاده قرار گرفته و امروزه دوباره محبوب شده است ، در کلاژن ، مواد معدنی و سایر خواص ضد التهابی ویژه فراوان است. از فروشگاه آشپزخانه یا مواد غذایی سالم ، به راحتی می توانید آبگوشت مانند چای بریزید ، یا از آن در سوپ ها استفاده کنید و سرخ کنید. مایع استخوانی پروتئین بالایی دارد و سیستم ایمنی بدن را پشتیبانی می کند. به ویژه برای سلامتی دستگاه گوارش و کاهش التهاب بسیار مفید است
در رژیم غذایی روزانه ما ماهی ، گوشت ، استخوان و اندام بهترین منابع کلاژن هستند. گیاهخواران می توانند به لوبیا ، پنیر ، تخم مرغ و جوانه گندم بستگی داشته باشند. در اینجا یک نکته عالی وجود دارد: اضافه کردن ویتامین C از انواع توت ها و سبزیجات باعث افزایش استفاده و تولید کلاژن علاوه بر مس مواد معدنی و استرول های مشتق شده از آلوئه ورا می شود .4 می توانید از منبعی مانند دانه کنجد و بادام زمینی مس دریافت کنید.
گذشته از مزایای زیبایی ، پروفایل اسید آمینه کلاژن می تواند تغییر زندگی برای همه باشد. این از خلق و خو ، سلامت روده ، مفصل 6 و درد بعد از ورزش 7 پشتیبانی می کند. محتوای بالای پرولین ، که به طور قابل توجهی در بهبود زخم ها وجود دارد ، 8 و گلیسین ، یک انتقال دهنده مهار کننده مهار کننده مهم و همچنین یک ضد التهاب طبیعی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در تحقیقات امروز
با استفاده مداوم ، ضد پیری ، هضم بهبود یافته ، سم زدایی ، خواب آرامش بخش 7 ، عملکرد مغز و همچنین کاهش وزن همه از مزایای مصرف کلاژن هستند که می توانید مشتاقانه منتظر تجربه آن باشید. برای کسانی از ما که می خواهیم ساعت را ضرب و شتم کنیم ، بدون درد بمانیم و جوان تر به نظر برسیم ، کلاژن ممکن است فقط سلاح مخفی شما باشد.
یکی از ساختار هایی که باعث می شود تا شما پوستی صاف و سالم و سلامت و جوان داشته باشید، کلاژن است. کلاژن یکی از فراوان ترین پروتئین های بدن است که موجب چسبندگی و پیوستگی بافت بدن میشود. کلاژن یک لایه محافظ طبیعی برای بدن ماست که موجب افزایش و حفظ کشش پوست میشود. همچنین به مفاصل، تاندونها و رباط ها اجازه انعطاف پذیری میدهد و در بافت عضلات و استخوان نقش بسیار مهمی دارد. اما متاسفانه میزان کلاژن با افزایش سن کاهش پیدا میکند و این امر موجب ایجاد چین و چروک در سطح پوست میشود.
در جوانی کلاژن سازی پوست صورت در بدن و به صورت طبیعی انجام میشود و نیازی نیست در این باره نگران باشیم. اما با گذشت سن میزان تولید کلاژن در بدن کم میشود و لازم است از طریق مواد غذایی، مکمل ها و سایر روش میزان کلاژن بدن را افزایش دهیم. در ادامه به صورت کامل روش کلاژن سازی پوست صورت را شرح دادهایم.
فروش محصولات کلاژن ساز در فروشگاه اینترنتی لیدی مد
تمامی افراد به خصوص خانم ها به دنبال داشتن پوستی سالم و شاداب هستند و برای این امر از روش های مختلف جوان سازی پوست استفاده میکنند. برخی از این روش ها بسیار مرسوم است به مانند استفاده از سرم ضد پیری، داشتن تغذیه سالم و سیگار نکشیدن. این اقدامات به حفظ سلامت بدن کمک میکنند و باعث می شوند تا بدن شما جوانی خود را حفظ کند.
روش های دیگری نیز هستند که گران، تخصصی و موثرتر هستند به مانند تزریق بوتاکس که نیاز به بازدید مجدد دارد. اما کلاژن به عنوان یک پروتئین طبیعی بسیار موثرتر از روش های دیگر عمل خواهد کرد. کلاژن در بسیاری از کرمها و محصولات آرایشی و بهداشتی وجود دارد اما عده کمی به وجود این ماده پر ارزش اهمیت میدهند و از آن اطلاع دارند.
همان طور که گفتیم رفته رفته میزان تولید کلاژن در بدن کاهش می یابد اما با روشهایی میتوانیم به کلاژن سازی پوست صورت در خانه کمک کنیم.
یکی دیگر از روش های کلاژن سازی پوست در خانه، استفاده از مواد غذایی مناسب است. رژیم غذایی مناسب یک روش کلاژن سازی پوست صورت پایدار و موثر است که به حفظ کشش و جوانی پوست کمک میکند. مواد غذایی مغذی که حاوی ویتامین E و C آنتی اکسیدانها هستند می توانند به تحریک فاز تولید کلاژن کمک کنند. اسید آمینه ها نیز در این میان بسیار موثراند و به از بین بردن رادیکالهای آزاد که موجب شکست کلاژن میشود کمک میکنند. در زیر برخی از مواد غذایی که می تواند به تولید کلاژن کمک کند را نام میبریم:
کرمهای حاوی کلاژن که زیاد هم تبلیغ میشوند، تاثیری روی کلاژنسازی ندارند چون کلاژن، پروتئین بافت درشت است و کرمهای حاوی کلاژن خیلی از سطح پوست جذب نمیشوند اما کلاژنهای تزریقی مثل هیالورونیک اسیدها تقریبا موثرند و برای پر کردن خط خنده یا حجم دادن استفاده میشوند. اخیرا نیز نوع خوراکی کلاژن تولید شده که به صورت مکمل و سافت ژل وارد بازار شده است.
در مورد آنها هنوز مطالعات قابل قبولی انجام نشده است. تنها مطالعه خوبی که تاکنون انجام شده به سال 2014 برمیگردد. در این مطالعه 2 گروه 57 نفره از خانمهای 45 تا 65 ساله زیرنظر گرفته شدند. به یک گروه سافت ژلهای حاوی 5/2 گرم کلاژن به مدت 8 هفته و به گروه دوم پلاسبو یا دارونما دادند.
نتایج بررسیها نشان داد در گروه اول در هفته 4 و 8 و 4 ماه بعد از اتمام دوره مصرف، چروکهای دورچشم 20 درصد کم و میزان تولید الاستین و کلاژن و... نیز به درصدهای مختلف تحریک شد. البته در این تحقیق برندهای مختلفی بررسی شدند که همگی اثربخشی یکسانی نداشتند. در ضمن در مورد عوارض ناشی از مصرف این سافت ژلها یا مدت ماندگاری آنها تحقیقی انجام نشد و به بررسیهای بیشتر نیاز است.
در بررسی دیگری در همین زمینه به اثبات رسید میزان تاثیر کلاژن خوراکی با رتینوییدهای موضعی که کارشان لایهبرداری و تحریک کلاژنسازی است، یکسان است.
کلاژن خوراکی فقط به شکل مکمل در دسترس است یا موادغذاییای وجود دارد که به صورت طبیعی حاوی کلاژن باشد؟
برخی ترکیبهای غذایی وجود دارد که در تحریک سنتز کلاژن موثرند اما حاوی کلاژن نیستند. مثلا مواد غذایی حاوی ویتامین C یا E تولید کلاژن را افزایش میدهد و پیری پوست را به تاخیر میاندازد. پرتقال، لیمو، توت فرنگی و کلم بروکلی حاوی ترکیبهایی هستند که بر سنتز کلاژن تاثیر مثبت دارند. گوجه فرنگی به دلیل داشتن لیکوپن و ترکیبهای موجود در شیر سویا هم جلوی تخریب کلاژن را میگیرد. کوسه ماهیها هم منبع خوب کلاژن هستند و ماهیهای حاوی اسید چرب امگا نیز در جوانی و تولید کلاژن پوست تاثیر میگذارند.
اکیناوا نام جزیرهای در ژاپن است که ساکنان آن عمر بالای 100 سال دارند و هرگز بیمار نمیشوند. بررسیهای انجامشده در مورد این مردم نشان داده آنها از رژیمی تبعیت میکنند که بر پایه کاهش دریافت کالری مصرفی، دریافت متعادل امگا 3 و امگا6، مصرف به اندازه آنتیاکسیدانها و فیبر و دریافت کافی ویتامین D و عدم مصرف موادغذایی تغییر شکل یافته و صنعتی و برقراری روابط اجتماعی قرار داده شده است.
شما نیز میتوانید برای پیشگیری از بروز چین و چروکهای پوستی از رژیم اوکیناوایی یا رژیمهای مشابه آن مثل رژیم مدیترانهای تبعیت کنید. مصرف ماهی و سبزیجات که در این رژیمها به شدت به آن توصیه شده و کاهش مصرف گوشت قرمز و غذاهای صنعتی تا حد زیادی جلوی چین و چروکهای پوستی را میگیرد.
جذب این پروتئین فواید بسیاری دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد. تمامی این مزایا برگرفته از تحقیقات مختلف و مشاهده نتایج می باشد:
کلاژن می تواند سلامت پوست را بهبود دهد زیرا یکی از اجزای اصلی سازنده پوست می باشد. این ماده در کیفیت بافت پوست تاثیر به سزایی دارد. همچنین خاصیت ارتجاعی و رطوبت پوست را افزایش می دهد.
با افزایش سن، میزان تولید کلاژن در بدن کاهش می یابد. به همین علت پوست خشک شده و چین و چروک ها ظاهر می شوند. با گذر زمان بهتر است مصرف مکمل های این پروتئین در کنار وعده های غذایی گنجانده شود. این مکمل ها روند پیری پوست را کند می کنند. با مصرف مکمل حاوی 2.5 الی 5 گرم در طول 8 هفته تفاوت ایجاد شده کاملا قابل مشاهده می باشد.
مصرف کلاژن پوست را تحریک به تولید پروتئین های دیگری مانند الاستین و فیبریلین می کند که به ساختار پوست بهبود می بخشند. در بعضی موارد مشاهده شده که این ماده مانع از بروز آکنه می گردد.
کلاژن به حفظ یکپارچگی غضروف شما ، یعنی همان بافت لاستیکی که از مفاصل شما محافظت می کند ، کمک می کند.
با افزایش میزان کلاژن در بدن شما ، با افزایش سن ، خطر ابتلا به اختلالات دژنراتیو مفصل مانند استئوآرتریت افزایش می یابد
برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های کلاژن ممکن است به بهبود علائم پوکی استخوان و کاهش درد مفاصل به طور کلی کمک کند
در یک مطالعه ، ۷۳ ورزشکار که ۱۰ گرم کلاژن روزانه به مدت ۲۴ هفته مصرف می کردند ، در هنگام راه رفتن و در حالت استراحت ، در مقایسه با گروهی که آن را مصرف نکردند ، کاهش قابل توجهی در درد مفاصل نشان دادند.
در یک مطالعه دیگر ، بزرگسالان روزانه دو گرم کلاژن به مدت ۷۰ روز مصرف کردند.
کسانی که کلاژن مصرف کرده بودند کاهش قابل توجهی در درد مفاصل داشتند
و نسبت به کسانی که آن را مصرف نکردند بهتر قادر به انجام فعالیت های بدنی بودند.
محققان این تئوری را تأیید کرده اند که مصرف مکمل های کلاژن ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند.
کلاژن ساختار عروق شما ، رگهای خونی که خون را از قلب شما به بقیه بدن شما منتقل می کند ، فراهم می کند.
بدون کلاژن کافی ، شریان ممکن است ضعیف و شکننده شوند.
یکی دیگر از خواص مهم کلاژن تاثیر آن بر روی داشتن موهایی سالم و زیبا می باشد.این ماده منجر به تولید اسید آمینه سازنده موها می گردد. مو از پروتئین کراتین تشکیل شده است. آمینواسیدها به تولید کراتین کمک می کنند و در نهایت کلاژن نیز آمینواسیدها را می سازد. به طور کلی بدن با دریافت هرگونه پروتئین آن را می کشند و به آمینواسید تبدیل می کند تا پروتئین های مورد نیاز خود را مجددا تولید کند.
کلاژن از آسیب ها و بیماری هایی که فولیکول موها را تحت تاثیر قرار می دهد جلوگیری می کند. زیرا در نقش یک آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد موجود در اطراف فرد مبارزه می کند و از فولیکول ها محافظت می نماید. میزان نقش آنتی اکسیدانی این ماده در بدن نامشخص است اما با این حال چنین کاربردی دارد. یکی از دلایلی که به مرور زمان موها نازک تر شده و دیگر قدرت قبل را ندارند کاهش این پروتئین در سطح پوست (جایگاه قرارگیری فولیکول ها) است. بنابراین با ترمیم پوست سر، ریزش مو نیز متوقف می شود. در موارد اندکی مشاهده شده که افزایش کلاژن روند سفید شدن موها را کند کرده باشد و این موضوع به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن اتفاق می افتد.
همان طور که گفته شد کلاژن در سرتاسر بدن ما وجود دارد بنابراین لازم است که برای جذب و تولید هر چه بیشتر آن تلاش کنیم. شما می توانید با گنجاندن مواد غذایی زیر میزان این پروتئین ضروری را در بدنتان افزایش دهید.
در بین مواد غذایی متنوعی که باعث تولید کلاژن بیشتر می شوند میوه ها جایگاه بالایی دارند. میوه هایی مانند پرتقال، نارنگی، لیموترش، گریپ فروت، کیوی، پاپایا، انگور سفید، بلوبری، توت فرنگی و تمشک جزو میوه های سرشار از ویتامین C هستند و افزایش میزان کلاژن نقش مهمی دارند. این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود که اثرات مخرب رادیکال های آزاد را خنثی می کند. به همین دلیل نیز باعث حفظ جوانی و شادابی پوست شده و از افتادگی زودهنگام و بروز چین و چروک جلوگیری می کند. علاوه بر این ویتامین C در تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود زخم ها و جراحات پوستی ایجاد شده نقش مهمی دارد. علاوه بر این می توانید از خواص موجود در این میوه ها برای افزایش کلاژن موجود در اندام های دیگر مانند چشم ها و غضروف ها نیز بهره مند شوید.
بدن ما به طور طبیعی کلاژن تولید می کند اما با گذر عمر تولید این ترکیب کاهش پیدا می کند. علاوه بر این عوامل دیگری مانند مصرف زیاد قند، مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث تشدید کاهش آن می شود
برای کلاژن سازی هر چه بیشتر با سبزیجات باید به سراغ آن هایی بروید که حاوی میزان زیادی ویتامین C، ویتامین K و آنتی اکسیدان ها هستند. برای این که پوست بدنتان سالم بماند باید سبزیجاتی مانند بروکلی، کلم ها، اسفناج، چغندر، بادمجان و گل کلم در برنامه ی غذایی تان باشد. این مواد غذایی با تولید ویتامین ها و مواد معدنی متعدد و به خصوص ویتامین C به ساخت کلاژن کمک می کنند و مفاصل و پوست را در سلامت بهتری قرار می دهند. یادتان باشد که گوجه فرنگی بیشتری نیز مصرف کنید. چون میزان بالای لیکوپن آن باعث تولید هر چه بیشتر کلاژن می شود.
اسیدهای چرب امگا 3 دوستدار کلاژن هستند و تأثیر زیادی در افزایش میزان آن دارند. ماهی هایی مانند ماهی آزاد، ماهی تن، ماهی خال مخالی، روغن های گیاهی، گردو، بادام هندی، بادام یا حتی خیار جزو منابع غذایی حاوی امگا 3 هستند. این مواد غذایی باعث نرمی مفاصل، بهبود وضعیت روده ها و شفافیت هر چه بیشتر پوست می شوند. توجه داشته باشید که مصرف این مواد غذایی باعث کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی شده و میزان کلسترول بد را نیز کاهش می دهند.
برخی از محصولات تهیه شده از سویا مانند شیر یا پنیر سویا حاوی «جنیستئین» هستند. این ترکیب شیمیایی قدرت بدن برای ترشح هر چه بیشتر کلاژن را بالا می برد و با آنزیم هایی که خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری بافت های بدن را به خطر می اندازند مقابله می کند. توصیه می کنیم سویا را وارد برنامه ی غذایی تان کنید و از خواص آن بهره مند شوید.
گوگرد یک ماده ی معدنی مفید و ضروری برای سنتز کلاژن و کرتین بدن است. کمبود این ماده ی معدنی باعث بروز ضعف در پوست، موها و ناخن ها می شود. در واقع مواد غذایی حاوی گوگرد جایگاه مهمی در لیست مواد غذایی تولید کننده ی کلاژن دارند. برای جذب گوگرد بیشتر می توانید به موز، مرغ، گوشت اردک، توفو یا همان پنیر سویا، میوه ی نارگیل، پاپایا و سیر و پیاز اعتماد کنید.
مصرف مکمل
یکی دیگر از روش های رایج جذب کلاژن بیشتر مصرف مکمل است که با انواع مختلف تولید شده و در بازار وجود دارند. می توانید از کپسول، پودر یا قرص های کلاژن استفاده کنید. البته بهتر است قبل از مصرف هر نوع مکمل یا دارویی با پزشک مشورت کنید. چون لازم است که دوز مصرف این مکمل ها بر حسب نیاز بدنتان باشد. برای افزایش تأثیر هر چه بیشتر مکمل کلاژن در بدن توصیه های زیر را در نظر داشته باشید:
* از مکمل هایی استفاده کنید که همچنین حاوی ویتامین C نیز باشند. چون این ویتامین باعث جذب هر چه بیشتر کلاژن می شود.
* بهتر است مکمل ها را در وعده ی صبحانه مصرف کنید تا جذب آن بیشتر شده و بهتر اثر کند.
* حتماً از مکمل های تائید شده و به فروش رسیده در داروخانه های معتبر استفاده کنید.
* برای افزایش تأثیر مکمل های کلاژن حتماً رژیم غذایی سالم و متنوعی داشته باشید.
تاثیر طب سوزنی و طب سنتی چینی در کاهش علائم پیری
طب سوزنی و طب سنتی چینی (TCM) می تواند یک روش ایمن ، مؤثر ، طبیعی و عاری از دارو برای کاهش علائم پیری فراهم کند. جوان سازی صورت در TCM سابقه ای طولانی دارد و هزاران سال پیش در بین همسران چینی ها محبوب بود. در ده سال گذشته با توجه ....
5 نکته اصلی که برای پوست صورت شما لازم است تا چهره شاداب تری داشته باشین
باز سازی صورت هر ماه باید در برنامه شما باشد. فکر کردن به اینکه این کار اتلاف وقت و پول هست یک اشتباه بزرگ هست. تأمین کننده محصولات ارگانیک (لیدی مد کالا) شما توصیه می کند که حتی اگر پوست شما بی عیب و نقص به نظر میرسد و لکه و آ....